Kundernes opskrifter på kødretter fra Kødbilen

Send os din bedste opskrift. Vi holder løbende konkurrence på vores facebookside og hører også meget gerne fra jer her med jeres yndlingsopskrifter, som I kan dele med Kødbilens andre kunder.

Opskrift på økologiske svine nøgleben

Opskrift på økologisk svineskank

Opskrift på økologisk svine porchetta

  • Nøglebenen brunes på grillen.
  • Derefter i en gryde med vand, salt, laurbær, nelliker, peber, løg, hvidløg og gulerødder.
  • Småsimre i ca. 1 times tid.
  • Derefter sies vandet/suppen, som koges ind og jævnes til sovs. Benene kommes i ovnen/grillen til de er helt møre.
  • Noget af kogevandet kan gemmes til brug som en grundsovs til mange ting.
  • Hvis man vil pifte det hele op, så pensles benene inden de kommer i ovn/grill med en hjemmelavet BBQ marinade der består af ketchup, teriaki, brun farin/honning, Tabasco-sauce/chiliflager, løgpulver, sennepspulver.

“Nammenam, den sidder lige i skabet. Man kan evt. flå/rive kødet af benene og kommer det i en burgerbolle. Men jeg kan bedst lide at gnave det af.”

Opskrift fra Ole Gynther Heibøll Sørensen – vinder af facebook konkurrence den 26/8-2018 for bedste opskrift

  • Rids sværet grundigt og gnid med salt (kan med fordel gøres dagen inden).
  • Skanken sættes i ovn ved 250 grader indtil sværen skiller. Når det er sket, skrues varmen ned på 150-125 afhængig af hvor lang tid man har.
  • Der kommes gulerødder, løg, porre, hvidløg ved. En kombination eller enkelte ting, afhængig af hvad køleskabet indeholder.
  • Der kommes vand ved og en form for alkohol – vin/øl – eller hvad du har stående.
  • Man lukker ovnen og glemmer alt om skankene indtil 3-4 timer senere, hvor man hælder væsken fra og reducerer til sovs (skum det værste fedt fra) skanken får nu fuld hammer med varme og grill for at give sprød svær.

Drop ovnen og gør det på grill over indirekte varme. Husk da at der løber meget fedt fra svinet, så husk at tømme fedtbakken.

Opskrift fra Rasmus Juhl Mikkelsen – vinder af facebook konkurrence den 13/8-2018

  • Svær på svineslaget ridses og smøres godt i salt.
  • Slaget vendes så kødsiden er opad og drysses med salt, brødkrumme og rigeligt af ens favorit krydderurter og krydderier (personlig favorit er persille, rosmarin, citronskal, hvidløg, hk løg, knust korianderfrø og grisens bedste ven fennikelfrø).
  • Slaget rulles og snøres op så rullen har så ens tykkelse som man nu kan.
  • Grilles enten på rotisserie, indirekte kul eller ovn til sværen er sprød (grisen bliver bedst, hvis man vender undervejs for ens stegning)

“Smager ligesågodt kold dagen efter i lækker sandwich”

Opskrift fra Rasmus Ellehauge Hansen – vinder af facebook konkurrence den 31/8-2018 for bedste opskrift på Porchetta

Hvad er din bedste opskrift?

Vi hører altid meget gerne fra jer med forslag og opskrifter. Smid din bedste opskrift på en ret med Kødbilens økologiske kød i kommentarfeltet nedenfor.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Modtag tilbud på kød

Tilmeld nyhedsbrevet og få tilbud på kød et par gange om ugen.

Tjek din inbox og godkend tilmeldingen!

X