Opskrifter & Stegetips
Dansk løsgående økologisk ung-okse
STEGETIPS: Oksemørbrad – den hurtige version
- Brunes på pande/gryde i rigeligt smør
- Sættes herefter i forvarmet ovn på en rist ved 180 grader varmluft til kernetemperatur på 53 grader. Det tager 20-30 min. afhængig af størrelse)
- Hviletid 20 min. under viskestykke
- Klar til servering
STEGETIPS: Oksemørbrad – langtidsstegt version
- Brunes på pande/gryde i rigeligt smør
- Sættes herefter i 80 grader alm. ovn på en rist i 1 time, derefter ned til 60 grader i 3 timer
- Behøver ikke hviletid
- Klar til servering
STEGETIPS: Oksefilet, Culotte, Entrecote, Tyndsteg, Cuvette
– den hurtige version
- Rids fedtet og gnid salt samt ønskede krydderier i
- Brunes på pande/gryde med fedtsiden først i smør – eller i ovnen på grill i 15 min.
- Skru ned til 180 grader varmluft til den rammer kernetemperatur på 53 grader (Det tager 20-45 min. afhængig af størrelse)
- Hviletid 25 min. under viskestykke
- Klar til servering
STEGETIPS: Oksefilet, Culotte, Entrecote, Tyndsteg, Cuvette
– langtidsstegt version
- Rids fedtet og gnid salt samt ønskede krydderier i
- Brunes på pande/gryde med fedtsiden først i smør – eller i ovnen på grill i 15 min.
- Sættes herefter i almindelig ovn ved 130 grader til kernetemperatur på 50 grader
- Skru derefter ovnen ned til 60 grader, og lad den stå 3-12 timer (den kan ikke få for lang tid)
- Behøver ikke hviletid
- Klar til servering