Opskrifter & Stegetips – Dansk økologisk svinekød

Opskrift på økologiske svine nøgleben
- Nøglebenen brunes på grillen.
- Derefter i en gryde med vand, salt, laurbær, nelliker, peber, løg, hvidløg og gulerødder.
- Småsimre i ca. 1 times tid.
- Derefter sies vandet/suppen, som koges ind og jævnes til sovs. Benene kommes i ovnen/grillen til de er helt møre.
- Noget af kogevandet kan gemmes til brug som en grundsovs til mange ting.
- Hvis man vil pifte det hele op, så pensles benene inden de kommer i ovn/grill med en hjemmelavet BBQ marinade der består af ketchup, teriaki, brun farin/honning, Tabasco-sauce/chiliflager, løgpulver, sennepspulver.
“Nammenam, den sidder lige i skabet. Man kan evt. flå/rive kødet af benene og kommer det i en burgerbolle. Men jeg kan bedst lide at gnave det af.”
Opskrift fra Ole Gynther Heibøll Sørensen – vinder af facebook konkurrence den 26/8-2018 for bedste opskrift

Opskrift på økologisk svineskank
- Rids sværet grundigt og gnid med salt (kan med fordel gøres dagen inden).
- Skanken sættes i ovn ved 250 grader indtil sværen skiller. Når det er sket, skrues varmen ned på 150-125 afhængig af hvor lang tid man har.
- Der kommes gulerødder, løg, porre, hvidløg ved. En kombination eller enkelte ting, afhængig af hvad køleskabet indeholder.
- Der kommes vand ved og en form for alkohol – vin/øl – eller hvad du har stående.
- Man lukker ovnen og glemmer alt om skankene indtil 3-4 timer senere, hvor man hælder væsken fra og reducerer til sovs (skum det værste fedt fra) skanken får nu fuld hammer med varme og grill for at give sprød svær.
Drop ovnen og gør det på grill over indirekte varme. Husk da at der løber meget fedt fra svinet, så husk at tømme fedtbakken.
Opskrift fra Rasmus Juhl Mikkelsen – vinder af facebook konkurrence den 13/8-2018

Opskrift på økologisk svine porchetta
- Svær på svineslaget ridses og smøres godt i salt.
- Slaget vendes så kødsiden er opad og drysses med salt, brødkrumme og rigeligt af ens favorit krydderurter og krydderier (personlig favorit er persille, rosmarin, citronskal, hvidløg, hk løg, knust korianderfrø og grisens bedste ven fennikelfrø).
- Slaget rulles og snøres op så rullen har så ens tykkelse som man nu kan.
- Grilles enten på rotisserie, indirekte kul eller ovn til sværen er sprød (grisen bliver bedst, hvis man vender undervejs for ens stegning)
“Smager ligesågodt kold dagen efter i lækker sandwich”
Opskrift fra Rasmus Ellehauge Hansen – vinder af facebook konkurrence den 31/8-2018 for bedste opskrift på Porchetta
Opskrifter & Stegetips – Dansk løsgående økologisk ung-okse

STEGETIPS: Oksemørbrad – den hurtige version
- Brunes på pande/gryde i rigeligt smør
- Sættes herefter i forvarmet ovn på en rist ved 180 grader varmluft til kernetemperatur på 53 grader. Det tager 20-30 min. afhængig af størrelse)
- Hviletid 20 min. under viskestykke
- Klar til servering

STEGETIPS: Oksemørbrad – langtidsstegt version
- Brunes på pande/gryde i rigeligt smør
- Sættes herefter i 80 grader alm. ovn på en rist i 1 time, derefter ned til 60 grader i 3 timer
- Behøver ikke hviletid
- Klar til servering

STEGETIPS: Oksefilet, Culotte, Entrecote, Tyndsteg, Cuvette
– den hurtige version
- Rids fedtet og gnid salt samt ønskede krydderier i
- Brunes på pande/gryde med fedtsiden først i smør – eller i ovnen på grill i 15 min.
- Skru ned til 180 grader varmluft til den rammer kernetemperatur på 53 grader (Det tager 20-45 min. afhængig af størrelse)
- Hviletid 25 min. under viskestykke
- Klar til servering

STEGETIPS: Oksefilet, Culotte, Entrecote, Tyndsteg, Cuvette
– langtidsstegt version
- Rids fedtet og gnid salt samt ønskede krydderier i
- Brunes på pande/gryde med fedtsiden først i smør – eller i ovnen på grill i 15 min.
- Sættes herefter i almindelig ovn ved 130 grader til kernetemperatur på 50 grader
- Skru derefter ovnen ned til 60 grader, og lad den stå 3-12 timer (den kan ikke få for lang tid)
- Behøver ikke hviletid
- Klar til servering
Sådan skærer du kødet
Sådan skærer du tykstegsfilet
Sådan skærer du oksehaler
Sådan skærer du inderlår
Sådan skærer du okseklump
Sådan skærer du nyretapper
Sådan skærer du tykkam
Sådan skærer du yderlår
Sådan afpudser du en mørbrad
Sådan griller du kødet
Sådan griller du bøffer
Sådan griller du hakkebøffer
Sådan griller du shortribs
Sådan griller du nyretapper
Sådan griller du pølser
Sådan griller du cuvette
Sådan griller du lammeskank
Sådan griller du ribeye bøffer
Tilmeld dig Kødbilens nyhedsbrev
Tilmeld dig Kødbilens nyhedsbrev – så går du ikke glip af de bedste tilbud på kød online!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev idag – så går du ikke glip af et godt tilbud i morgen! Ca. tre-fire gange om ugen sender vi de bedste og mest populære tilbud til ca. 9.000 loyale kødbilen-kunder. Vil du heller ikke gå glip af et godt tilbud imorgen?
Kødbilen er i konstant udvikling med nye kødprodukter, tilbud og idéer – så sørg for at følge med :-).
Betingelser
Leveringsbetingelser
Handelsbetingelser
Om Kødbilen – FAQ
NYHEDSBREV
- Gratis levering > 500 kr.
- Afhent GRATIS i butik eller ved stoppesteder
- Leveringstid: 1-3 hverdage
- Danmarks nok bedste tilbud på dansk kvalitetskød 🇩🇰

Kontaktinformation
Kødbilen
v/ Morten Valentin Holm
Buddingevej 114 (ikke butik)
2800 Kongens Lyngby
CVR: DK-41655968
Mail: info@kodbilen.dk
