Ca. 85% af vores kød er ØKOLOGISK – 100% af vores kød er DANSK

Levering i Danmark (brofast og Bornholm) + Sverige

Bruger

Opskrifter & Stegetips

Info & Hjælp

Kurv

Stegetips

Dansk løsgående økologisk ung-okse

Oksemørbrad

Oksefilet, Culotte, Entrecote, Tyndsteg og Cuvette

          Hurtig version

  • Brun på pande/gryde i rigeligt smør.
  • Sæt herefter på en rist i forvarmet ovn ved 180 grader varmluft til kernetemperatur er 53 grader (20-30 minutter afhængig af størrelse).
  • Hviletid 20 minutter under viskestykke.
  • Klar til servering.

          Lang version

  • Brun på pande/gryde i rigeligt smør.
  • Sæt herefter på en rist i 180 grader forvarmet almindelig ovn i 1 time.
  • Skru ned til 60 grader i 3 timer.
  • Behøver ikke hviletid.
  • Klar til servering.

          Hurtig version

  • Rids fedtet og gnid salt samt ønskede krydderier i.
  • Brun på pande/gryde med fedtsiden først i smør – eller i ovnen på grill i 15 minutter.
  • Skru ned til 180 grader varmluft, indtil den rammer en kernetemperatur på 53 grader (20-45 minutter afhængig af størrelse).
  • Hviletid 25 minutter under viskestykke.
  • Klar til servering.

          Lang version

  • Rids fedtet og gnid salt samt ønskede krydderier i.
  • Brun på pande/gryde med fedtsiden først i smør – eller i ovnen på grill i 15 minutter.
  • Sæt herefter i almindelig ovn ved 130 grader til kernetemperatur er 50 grader.
  • Skru ovnen ned til 60 grader og lad den stå 3-12 timer (kan ikke få for lang tid).
  • Behøver ikke hviletid.
  • Klar til servering.

Oksemørbrad

          Hurtig version

  • Brun på pande/gryde i rigeligt smør.
  • Sæt herefter på en rist i forvarmet ovn ved 180 grader varmluft til kernetemperatur er 53 grader (20-30 minutter afhængig af størrelse).
  • Hviletid 20 minutter under viskestykke.
  • Klar til servering.

          Lang version

  • Brun på pande/gryde i rigeligt smør.
  • Sæt herefter på en rist i 180 grader forvarmet almindelig ovn i 1 time.
  • Skru ned til 60 grader i 3 timer.
  • Behøver ikke hviletid.
  • Klar til servering.

Oksefilet, Culotte, Entrecote, Tyndsteg og Cuvette

          Hurtig version

  • Rids fedtet og gnid salt samt ønskede krydderier i.
  • Brun på pande/gryde med fedtsiden først i smør – eller i ovnen på grill i 15 minutter.
  • Skru ned til 180 grader varmluft, indtil den rammer en kernetemperatur på 53 grader (20-45 minutter afhængig af størrelse).
  • Hviletid 25 minutter under viskestykke.
  • Klar til servering.

          Lang version

  • Rids fedtet og gnid salt samt ønskede krydderier i.
  • Brun på pande/gryde med fedtsiden først i smør – eller i ovnen på grill i 15 minutter.
  • Sæt herefter i almindelig ovn ved 130 grader til kernetemperatur er 50 grader.
  • Skru ovnen ned til 60 grader og lad den stå 3-12 timer (kan ikke få for lang tid).
  • Behøver ikke hviletid.
  • Klar til servering.