Kødbilens stegetips

Oksemørbrad – den hurtige version

 

  1. Brunes på pande/gryde i rigeligt smør
  2. Sættes herefter i forvarmet ovn på en rist ved 180 grader varmluft til kernetemperatur på 53 grader. Det tager 20-30 min. afhængig af størrelse)
  3. Hviletid 20 min. under viskestykke
  4. Klar til servering

Oksemørbrad – langtidsstegt version

 

  1. Brunes på pande/gryde i rigeligt smør
  2. Sættes herefter i 80 grader alm. ovn på en rist i 1 time, derefter ned til 60 grader i 3 timer
  3. Behøver ikke hviletid
  4. Klar til servering

 

Oksefilet, Culotte, Entrecote, Tyndsteg, Cuvette – den hurtige version

 

  1. Rids fedtet og gnid salt samt ønskede krydderier i
  2. Brunes på pande/gryde med fedtsiden først i smør – eller i ovnen på grill i 15 min.
  3. Skru ned til 180 grader varmluft til den rammer kernetemperatur på 53 grader (Det tager 20-45 min. afhængig af størrelse)
  4. Hviletid 25 min. under viskestykke
  5. Klar til servering

 

Oksefilet, Culotte, Entrecote, Tyndsteg, Cuvette – langtidsstegt version

 

  1. Rids fedtet og gnid salt samt ønskede krydderier i
  2. Brunes på pande/gryde med fedtsiden først i smør – eller i ovnen på grill i 15 min.
  3. Sættes herefter i almindelig ovn ved 130 grader til kernetemperatur på 50 grader
  4. Skru derefter ovnen ned til 60 grader, og lad den stå 3-12 timer (den kan ikke få for lang tid)
  5. Behøver ikke hviletid
  6. Klar til servering

 

Se kundernes bedste opskrifter på kødretter med kød fra Kødbilen HER

14 Kommentarer

  1. Lene Hindsbøl

    Hej Morten.
    Jeg kunne godt tænke mig, at prøve Bavette, men er på bar bund mht. tilberedning f.eks. på grill😱. Har du en god opskrift?
    På forhånd tak.

    Med venlig hilsen
    Lene Hindsbøl
    Duevang 24
    4632 Bjæverskov

    Svar
    • Slagtermester Morten

      Hej Lene

      De skal steges/grilles ved hård varme på begge sider 5-7 min

      Derefter skal de hvile i 15-20 min

      Husk at skærer på tværs af fibrene

      Morten

      Svar
  2. Christian

    Købte Lux Cuvette fra kødkvæg. Gav den 7 timer i Sous Vide ved 54 grader. Derefter brunet kort på grillen. Smør mørt kød med super smag. Det bliver ikke sidste gang.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Modtag tilbud på kød

Tilmeld nyhedsbrevet og få tilbud på kød et par gange om ugen.

Tjek din inbox og godkend tilmeldingen!

X