Økologisk Oksecuvette 🇩🇰
Loading...

Økologisk Oksecuvette 🇩🇰

Oksecuvette er kendt for at være mør og saftig. Den er skåret af den midterste del af oksens lår, og er mere smagfuld end f.eks. okseculotte. Cuvette steges helt mør ved langtidsstegning.

GØR ET KUP! Køb 5 kg for kun 695,-. Det bliver ikke meget bedre 🙂

Loading...

Økologisk oksecuvette

Cuvette er en muskel fra oksen, og den er kendt for at være mør og saftig, når den tilberedes ordentligt. Det er nemlig en godt marmoreret del af kødet, som giver det en fantastisk smag. Oksecuvette er skåret af den midterste del af oksens lår, er mere smagfuld end f.eks. culotte, og den bliver dejlig mør. Cuvette steges helt mør ved langtidsstegning, og så fremstår stegen også rigtig flot med det røde kød helt til kanten.

Kombinationen af græsfodring og et frit og aktivt udeliv giver en speciel fedtmarmorering og derfor en spiseoplevelse, der er helt enestående.

Kødbilens økologiske oksecuvette fra fritgående dansk kødkvæg er bedste kvalitet og bedre for miljøet samt dyrevelfærd. Økologi betyder, at der bl.a. stilles særlige krav til tilblivelsen af oksecuvette. Det er selvfølgelig vigtigt, når man, som os, værdsætter og respekterer dyret hele vejen fra opdræt til slagtning. De økologiske landmænd sørger for, alle kvæg lever et frit udeliv og fodres med økologisk græs. Når dyrene har opnået den rette vægt og alder, bliver de slagtet. Kødet er ikke racebestemt, men nøje udvalgt ud fra bl.a. form, farve og fedme. Smagen er mild og elegant.

Økologisk oksecuvette er et populært stykke kød, som kan tilberedes på både grill eller i ovn. Det er lækkert og nemt hverdagskød.

Yderligere information

Vægt 1000 g
Vælg pakkestørrelse

1 kg = 200,-, 3 kg = 495,- (assorterede størrelser, 2-4 stk.) SPAR 105,-, 5 kg = 695,- (assorterede størrelser) SPAR 305,-

Sådan tilbereder du cuvette

Her er en simpel opskrift på, hvordan man tilbereder oksecuvette:

Ingredienser:

  • 1 oksecuvette (normalt 1-2 kg, alt efter hvor mange personer du skal servere)
  • Salt og peber efter smag
  • Olie eller smør til stegning

Trin for trin:

  1. Tag cuvetten ud af køleskabet cirka 30 minutter før tilberedning, så den kan nå stuetemperatur. Dette hjælper med jævn stegning.
  2. Forvarm ovnen til 180 grader celsius
  3. Krydr cuvetten godt med salt og peber på alle sider. Du kan også tilføje andre krydderier eller krydderurter, hvis det ønskes.
  4. Varm en stegepande/gryde op med olie eller smør ved høj varme. Når panden/gryden er varm, lægges cuvetten i gryden.
  5. Steg cuvetten på panden i 3-5 minutter på hver side for at få en flot stegeskorpe. Sørg for at vende den med en tang for at brune den jævnt.
  6. Kom cuvetten over i et ovnfast fad eller en bradepande, der kan tåle ovnvarme.
  7. Sæt cuvetten i den forvarmede ovn og steg den videre. Her er nogle retningslinjer for stegetider, men brug altid et stegetermometer til at måle kernetemperaturen:
  8. Til rosa indre (medium sjælden): Steg i cirka 15-20 minutter pr. 500 gram ved 180 grader Celsius. Kernetemperaturen skal være omkring 52-54 grader Celsius.
  9. Til medium stegning: Steg i cirka 20-25 minutter pr. 500 gram ved samme temperatur. Kernetemperaturen skal ligge omkring 54-56 grader Celsius.
  10. For en mere gennemstegt cuvette: Bag længere og hæv kernetemperaturen til 70 grader celsius eller mere.
  11. Når cuvetten har nået den ønskede stegetemperatur, tages den ud af ovnen og lader den hvile i 10-15 minutter. Dette hjælper med at fordele saften jævnt i hele kødet og gøre det saftigere.
  12. Efter hvile skæres cuvetten i tynde skiver fra spidsen, så fibrene krydses og serveres med saucer, grøntsager eller andet tilbehør efter jeres ønsker.

Cuvette er en lækker og saftig bøf, der passer godt til en række forskellige smagsvarianter og saucer.

Nyd måltidet!