Økologisk Oksemørbrad 🇩🇰
Loading...

Økologisk Oksemørbrad 🇩🇰

Fantastisk økologisk oksemørbrad af allerbedste kvalitet, hvor dyrevelfærd og velsmag går op i en højere enhed. Den er med garanti mør, saftig og utrolig velsmagende. Kan helsteges eller skæres ud til tournedos.

De frosne holder 6 måneder frem på frys

 

Loading...

Økologisk oksemørbrad til tournedos eller steg

Den økologiske oksemørbrad er relativ mager og ekstrem mør, da mørbraden er en muskel, der sidder helt inde i kroppen, hvor der ikke er voldsom meget aktion. Kombinationen af græsfodring og et aktivt udeliv giver en lille fedtmarmorering og en spiseoplevelse, der er helt enestående.

Det er fantastisk økologisk oksekød af allerbedste kvalitet, hvor dyrevelfærd og velsmag går op i en højere enhed. Den er med garanti mør, saftig og utrolig velsmagende. Kan helsteges eller skæres ud til tournedos.

Velegnet til bøffer, men kan også steges hel på grillen eller panden.

 • Økologisk dansk løsgående ung-okse
 • Mørbraden er “afpudset” (kun sølvsene skal fjernes)

Yderligere information

Vægt 1800 g
Vælg pakkestørrelse

2 kg = 1200,-, 4 kg = 1495,- (2 x 2 kg) SPAR 905,-, 6 kg = 1995,- (Ass. Størrelser) SPAR 1605,-

Sådan tilbereder du oksemørbrad

Oksemørbrad er en populær og mør udskæring af oksekød, der kan tilberedes på flere måder. Her er en grundlæggende opskrift på, hvordan man tilbereder oksemørbrad:

Ingredienser:

 • 1 oksemørbrad (ca. 2000 gram)
 • Salt og peber efter smag
 • Smør eller olie til stegning

Trin for trin:

 1. Tag oksemørbraden ud af køleskabet cirka 30 minutter før tilberedning, så den får stuetemperatur. Dette hjælper med jævn stegning.
 2. Forvarm ovnen til 180 grader celsius
 3. Krydr mørbraden godt med salt og peber på alle sider. Du kan også tilføje andre krydderier eller krydderurter, hvis det ønskes.
 4. Varm en stegepande/gryde op med smør eller olie ved middel til høj temperatur. Når panden/gryden er varm, lægges kødet i panden/gryden.
 5. Steg kødet af panden i 4-6 minutter på hver side for at få en flot skorpe. Sørg for at vende den med en tang for at beholde saften.
 6. Kom så stegen over i en ovnfast bradepande, eller brug et ovnfast fad, hvis du ikke har en ovnfast pande.
 7. Sæt stegen i den forvarmede ovn og steg den i 20-25 minutter til medium stegning (lyserødt indre) eller længere, hvis du vil have den mere gennemstegt. Brug et stegetermometer til at måle kernetemperaturen. For medium skal temperaturen være cirka 54-56 grader Celsius.
 8. Når mørbraden har nået den ønskede stegetemperatur, tages den ud af ovnen og lader den hvile i 5-10 minutter. Dette hjælper med at fordele saften jævnt i hele kødet.
 9. Efter hvile skærer du mørbraden i skiver og serverer den med saucer, grøntsager eller andet tilbehør efter dine ønsker.

Husk at tilberedningstiden kan variere alt efter sandkagens tykkelse og ovnens nøjagtighed, så brug altid et kogetermometer for at sikre, at den bliver tilberedt til den ønskede tilberedningsgrad. God fornøjelse!