Økologisk Bavette af Gris 🇩🇰 Frost
Loading...

Økologisk Bavette af Gris 🇩🇰 Frost

Bavetten, også kendt som flap meat, er et kulinarisk mesterværk fra danske økologiske fritgående grise. Denne udskæring er berømt for sin intens smag og en smule grovere struktur, hvilket giver en unik spiseoplevelse.

Kødbilen har valgt at fryse det økologiske svinekød ned, når grisen har hængt og modnet til perfektion. Derved opnår vi det bedste resultat. Grisen slagtes, når den er klar til det, ikke kun, når der er mangel på en udskæring.

Pr. pakke: Ca. 600 gr.

Loading...

Bavette af gris fra danske økologiske fritgående grise

Vores bavette, også kendt som flap meat, er et kulinarisk mesterværk fra danske økologiske fritgående grise. Denne udskæring er berømt for sin intens smag og en smule grovere struktur, hvilket giver en unik spiseoplevelse.

Denne bavette er ideel til en række spændende retter. Ligesom sin ‘halvbror’, bavette fra økologisk okse, har bavette fra gris en super smag og lidt grovere struktur. Den egner sig fremragende til sur/søde svineretter, hvor dens rige smag kommer til sin ret. Den er også et fremragende valg til gryderetter, hvor dens struktur bidrager til en mere robust og tilfredsstillende mundfølelse.

Vælger du vores bavette af gris, støtter du ikke blot dansk økologi, men også dyrevelfærd. Grisene lever et frit og naturligt liv, hvilket reflekteres i kødets overlegne kvalitet. Dette er et valg for den bevidste forbruger, der værdsætter både smag og etik.

Kødbilen har valgt at fryse det økologiske svinekød ned, når grisen har hængt og modnet til perfektion. Derved opnår vi det bedste resultat. Grisen slagtes, når den er klar til det, ikke kun, når der er mangel på en udskæring.

Yderligere information

Vægt 600 g
Vælg pakkestørrelse

600 g = 150,-, 1,2 kg (2 x ca. 600 g) = 225,- SPAR 75,-

Opskrift med bavette

Økologisk bavette af gris med kartoffelmos og svampeportvinssauce

2 personer

Tag bavetten af gris (600 gram i en pakke – nok til 2-3 personer) ud af køleskabet ½-1 time før tilberedning og skær evt. puds fra. Krydder med salt.

Svampeportvinssauce

2 skalotteløg
2 fed hvidløg
200 gram svampe (vi brugte brune svampe)
1 dl piskefløde
1 stilk rosmarin
½ dl portvin
Salt & peber

Kartoffelmos

400-500 gram kartofler
Ca. 100 gram smør
Salt

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne, skær dem i grove stykker og dæk dem med vand i en gryde og kog til de er godt møre i usaltet vand. Kogetid ca. 15-20 minutter.

Imens skærer du skalotteløg og hvidløg i små tern og svitser ved lav varme i olie. De må ikke tage farve, for så bliver hvidløgene bitre.

Tilsæt svampene i grovere stykker sammen med rosmarinstilken og svits et par minutter.

Herefter tilsættes portvinen og lad det hele småsimre i ca. 5 minutter for at fordampe alkoholen – og husk nu reglen: Vin i maden = vin til kokken. Skål!

Tilsæt herefter piskefløden og lad saucen småkoge indtil den tykner. Saucen smages til med salt og peber.

Nu steger du dine bavette stykker på en pande ved høj varme ca. 1-1,5 minut på hver side og lader dem hvile ca. 3 minutter, og mens kødet hviler, hælder du vandet fra de kogte kartofler og moser dem og tilsætter smør og smager til med salt.

Du kan servere bavetten som hele stykker eller skære dem i skiver, som vi har gjort på billederne. Husk altid at skære kødet på tværs af fibrene for at bevare mørheden.

Velbekomme!