Edderkoppen af Økologisk Dansk Okse (Araignée) 🇩🇰
Loading...

Edderkoppen af Økologisk Dansk Okse (Araignée) 🇩🇰

“Araignée” betyder “edderkop” på fransk, men hos Kødbilen og inden for gastronomien betyder det skærebøf. Edderkoppen/araignée-bøffen er skåret fra skulderområdet og er en saftig og velsmagende bøf med en god marmorering af fedt, hvilket giver ekstra smag og saftighed under tilberedningen.

Overrask dine gæster med en ultralækker bøf med et eksotisk navn og køb 3 kg for 750,- 😉

Loading...

Edderkop / Araignée-bøf fra økologisk dansk oksekød

“Araignée” betyder “edderkop” på fransk, men hos Kødbilen og inden for gastronomien betyder det skærebøf. Edderkoppen / araignée-bøffen er skåret fra skulderområdet og er en saftig og velsmagende bøf med en god marmorering af fedt, hvilket giver ekstra smag og saftighed under tilberedningen. Araignée-bøffen er populær i fransk gastronomi, og nogle kokke og kødelskere foretrækker den på grund af dens kombination af mørhed og smag. Sådan har vi det også her hos Kødbilen, og sådan har du det helt sikkert også når du har prøvet Kødbilens udvalgte araignée-bøffer.

Der er masser af lækkert tilbehør der gør dit måltid med edderkoppen endnu bedre. Prøv f.eks bøfferne sammen med en simpel rødvinssauce eller en smør-baseret sauce med urter der komplementerer smagen af Araignée-bøffen. Server bøffen med kartoffelmos, ovnstegte kartofler, pommes frites eller kartoffelgratin for en solid og mættende side eller friske, dampede eller ristede grøntsager som broccoli, asparges, eller glaserede gulerødder. En let salat med friske blade, tomater og en simpel vinaigrette kan også give en forfriskende kontrast til den rige smag af bøffen. Mens sautéede eller stegte svampe, altid er en lækker tilføjelse og komplementerer smagen af Araignée-bøffen. Prøv med ris eller risotto for at tilføje en fyldig og blød side. Og så husk at vælge en god rødvin for at fuldende måltidsoplevelsen.

Vi har lavet en lækker opskrift med Edderkop steaks med coleslaw og hasselback kartofler i airfryer – den kan du se herunder.

Er du mere til gris? Så prøv edderkoppen / araignée-bøffen af økologisk dansk svinekød her

Yderligere information

Vægt 600 g
Vælg pakkestørrelse

600 g = 240,-, 1,2 kg = 395,- (2 stk.) SPAR 85,-, 3 kg = 750,- (5 stk.) SPAR 450,-

Opskrift med edderkop steaks

Edderkop steaks med coleslaw og hasselback kartofler i airfryer

2 personer

Tag edderkop steaks af okse (600 gram i en pakke) ud af køleskabet ca. 1 time før tilberedning og skær evt. puds fra. Navnet er fremkommet, fordi senerne i kødet minder om et spindelvæv, men bare rolig – det er oksekød. Krydder med salt og peber. Der er nok kød til 3 personer. Vi var kun to, så jeg brugte resten af kødet til en Ramen suppe dagen efter.

Coleslaw:

Et kvart spidskål
2 gulerødder
1 fed hvidløg
Ca. 150 gram 18% cremefraiche
En sjat hvid balsamico eller æbleeddike
2 tsk. Dijonsennep
Lidt sukker eller flydende honning for at give balance i retten
Salt & peber

Hasselback kartofler:

4-6 mellemstore kartofler
Smør
Olivenolie
Salt

Bland cremefraiche med et presset fed hvidløg, sennep, balsamico/æbleeddike. Smag til og juster med salt, peber og evt. sukker/honning.
Snit spidskålen i mundrette stykker. Skræl og riv gulerødderne på groft rivejern og bland begge grøntsager med dressingen. Sæt den på køl og lad den trække, mens du forbereder kartoflerne.

Skræl kartoflerne og læg dem én ad gangen i hovedet på en grydeske. Skær riller i kartoflen, så du rammer kanten af skeen med kniven. På denne måde undgår du at skære igennem kartoflen.

Hæld lidt olivenolie på kartoflerne og drys med salt. Læg dem i din airfryer og giv dem en klat smør på toppen. De skal have ca. 25 minutter ved 200 grader. Når der er ca. 10 minutter tilbage, giver du dem lidt ekstra olivenolie, og start nu med at stege kødet. (Kartoflerne kan også laves i en varmluftovn ved 180 grader i ca. 1 time. Dryp med olivenolie et par gange undervejs).

Kødet skal have ca. 3 minutter på hver side og hvile efterfølgende 5 minutter. Herefter har du rødt kød og er klar til servering. Ønsker du mere gennemstegt kød, giver du det blot 1 minut mere på hver side og forlænger hviletiden med 2 minutter.
Servér ”edderkoppen” skåret i skiver modsat kødets fibre.

Velbekomme!