Edderkoppen af økologisk dansk svinekød (Araignée) 🇩🇰 Frost
Loading...

Edderkoppen af økologisk dansk svinekød (Araignée) 🇩🇰 Frost

Her får du Kødbilens eksotiske udskæring – stadig dansk og stadig økologisk. Udskæringen “edderkoppen” er ikke så kendt, men det er et super mørt stykke kød, som også kaldes nøglebenslapper på godt gammel dansk 🙂

Kødbilen har valgt at fryse det økologiske svinekød ned, når grisen har hængt og modnet til perfektion. Derved opnår vi det bedste resultat. Grisen slagtes, når den er klar til det, ikke kun, når der er mangel på en udskæring.

Køb 3 kg for kun 495,- og server en anderledes delikatesse for familie og venner 😉

Loading...

Edderkoppen af økologisk svinekød (Araignée)

Opdag “Edderkoppen”, en skjult delikatesse og favorit ved det franske hof! Dette unikke stykke kød, også kendt som nøglebenslapper, skæres omhyggeligt fra nøglebenet i grisen skinken.

“Edderkoppen” er økologisk og byder på en flad, marmoreret tekstur, der overraskende nok har en smag, der minder mere om kylling end traditionelt svinekød. Dette særlige og delikate stykke kød er en kulinarisk oplevelse, der skiller sig ud med sin unikke smag og tekstur. En ægte skjult skat for enhver kødelsker!

Kødbilen har valgt at fryse det økologiske svinekød ned, når grisen har hængt og modnet til perfektion. Derved opnår vi det bedste resultat. Grisen slagtes, når den er klar til det, ikke kun, når der er mangel på en udskæring.

Sådan tilbereder vi edderkoppen:

  • Brun en klar smør på en varm pande
  • Edderkoppen ligges på panden med lidt salt og peber og andre af dine foretrukne krydderier
  • Steg kødet i et par min. på hver side
  • Lad det hvile i ca. 5 min.
  • Skær i skiver og server

Se også opskrift på ‘Edderkop a la Piccata med pasta’ herunder

Yderligere information

Vægt 500 g
Vælg pakkestørrelse

600 g = 150,-, 1,2 kg (2 x ca. 600 g) = 225,- SPAR 75,-, 3 kg (5 x ca. 600 g) = 495,- SPAR 255,-

Opskrift med edderkop / araignée

Edderkop a la Piccata med pasta

2 personer

Tag edderkoppen af gris (600 gram i en pakke – nok til 2-3 personer) ud af køleskabet ½-1 time før tilberedning og skær evt. puds fra.

Syrlig citronsauce

(Start med at forberede alle grøntsagerne og citronen til saucen, så alt er klar, når du skal lave saucen).
1 skalotteløg skåret i små tern
2 fed hvidløg presset eller skåret i små tern
1 økologisk citron – skæres i to halve. Den ene halve rives skallen af, og citronhalvdelen uden skal skæres i skiver. Den anden halvdel presser du saft af.
Olivenolie
Ca. 75 g koldt smør skåret i stykker
1 dl hvidvin
1 håndfuld kapers
Persille
Salt & peber (evt. lidt sukker)

Pasta

2-300 gram
Vand
Salt

Kød

Hvedemel
Salt & peber
Olivenolie

Fremgangsmåde

Sæt saltet pastavand over at koge.

Bank kødstykkerne flade med en kødhammer (en kagerulle kan også bruges, hvis du ikke har en kødhammer). Lav en blanding af hvedemel, salt og peber og vend kødstykkerne heri.

Steg kødstykkerne på en pande med olivenolie ved høj varme ca. 1-1,5 minut på hver side og lad dem hvile på en tallerken, mens saucen tilberedes på samme pande, som kødet er stegt på.

Start med at svitse skalotteløg og hvidløg ved lav varme i olivenolie. De må ikke tage farve, for så bliver hvidløgene bitre.

Tilsæt kapers, citronskal, citronsaft og hvidvin og kog ca. fem minutter for at fordampe alkoholen – og husk nu reglen: Vin i maden = vin til kokken. Skål!

Sæt din pasta over at koge – du skal lige time det afhængig af kogetiden på din valgte pastatype, så det passer med at saucen og kødet laves færdig.

Saucen færdiggøres ved at tilsætte det kolde smør som tykner saucen. Tilsæt de hele citronskiver og smag til med salt og peber. Saucen må gerne være syrlig for at give modspil til det fede panerede kød. Er den blevet for syrlig, kan du give den lidt sukker.

Læg kødstykkerne i saucen for at give dem lidt varme og give ekstra smag til saucen lige inden servering.

Vi valgte at servere kødstykkerne hele som en slags schnitzel og anrettede med pasta overhældt med saucen og et drys af hakket persille.

Velbekomme!