100% Dansk kvalitetskød

Levering i hele DK (brofast) → Vælg tid og sted → gratis>995,-

Bruger

Stegetips

Info & hjælp

Kurv

Er køleelementerne farlige for miljøet?

Kødbilens miljøvenlige køleelement kan bortskaffes med husholdningsaffald/restaffald. Elementet består af mere end 99% vand og er ganske ufarligt for miljøet.

Tager Kødbilen thermokasser retur og værner dermed om miljøet?

Kødbilen anbefaler at I genbruger thermokasser og køleelementer. Vi har ikke et retursystem og vaskeanlæg til at tage disse retur. Thermokasserne kan indleveres hos jeres genbrugsstation, hvor de netop kan håndtere flamingo og sørger for at det bliver genanvendt.

Genanvendelige thermokasser?

Hos kødbilen har vi selvfølgelig valgt at tage miljømæssigt ansvar for vores emballage. Derfor bruger vi genanvendelige termokasser, der reproduceres til nye råvarer, når der producerer nye kasser hos vores leverandør. Dermed bidrager vi til at nedbringe CO2 aftrykket omkring den voksende online dagligvarehandel.

Er de fritgående dyr så 100% græsgående og græsspisende?

Man kan skelne mellem fritgående og løsgående dyr. Man kalder dem fritgående, men selvfølgelig går de ikke 100% frit. Så det rigtige ord er løsgående. De går løst på et kæmpe areal – der er hegnet ind. I USA skelner man mellem Grass Feed, altså græsfodret og Corn Feed, kornfodret. I Danmark har vi sjældent […]

Hvordan transporteres dyrene?

Dyrene fragtes normalt fra landmanden i Jylland til slagteriet i Jylland eller fra landmanden på Sjælland til slagteriet på Sjælland. Dyrene oplever derfor minimal transporttid og gener på deres sidste rejse mod slagteriet.

Hvor køber Kødbilen dyrene og hvor slagtes de?

Kødbilen køber kødet hos forskellige danske slagterier. Vi vurderer og udvælger kødet efter en formkode: vægt, race, alder, form, farve og fedme, …. Hvis kødet lever op til disse krav handler vi med slagteriet.

Hvilke landmænd opvokser dyrene hos?

Kødbilens kød kommer fra danske landmænd, hvor dyrene går frit. Lovgivningsmæssigt skal både de økologiske dyr og kødkvægsracerne i Danmark have meget plads og kunne gå frit rundt. Økologiske køer skal være på græs mindst 6 lyse timer i 150 af sommerens dage. De skal have adgang til daglig motion hele året, på græsmarker, hvor […]

Hvad er der galt med en malkeko?

Kødkvæg er avlet til at give store muskler til kød og de behandles godt og med dette fokus hele livet hos landmanden. Der tænkes meget på dyrevelfærd. Malkekoen er derimod sat i verden for at avle kalve og producere mælk. Det er der ikke noget galt med, men det er et helt andet fokus og […]