Økologisk Presa Gris 🇩🇰 Frost
Loading...

Økologisk Presa Gris 🇩🇰 Frost

Her får du Kødbilens eksotiske udskæring – stadig dansk og stadig økologisk. Udskæringen Presa er ikke så kendt, men det er et super mørt stykke fra grisens nakke.

Kødbilen har valgt at fryse det økologiske svinekød ned, når grisen har hængt og modnet til perfektion. Derved opnår vi det bedste resultat. Grisen slagtes, når den er klar til det, ikke kun, når der er mangel på en udskæring.

Få en unik smagsoplevelse. Ta’ flere, spar mere!

Loading...

Presa gris fra danske fritgående grise – en mør delikatesse

Denne mindre kendte, men utroligt møre udskæring, Presa, kommer fra den øverste del af grisens nakke. Det er den største og mørkeste muskel i nakkefileten, hvilket lover en dyb og rig smagsoplevelse. Normalt forbeholdt Iberiske Sortfodsgrise, tilbyder vi nu denne gourmetoplevelse fra danske, fritgående, økologiske grise.

Hver pakke indeholder 2 stykker, hver på ca. 150 g, til en fremragende pris.

Forkæl dine smagsløg med denne unikke udskæring, der kombinerer en udsøgt smag med en saftig tekstur. Perfekt til en elegant middag. Prøv vores anbefalede opskrift på presa med polenta og lad dig forføre af denne eksklusive smagsoplevelse!

Kødbilen har valgt at fryse det økologiske svinekød ned, når grisen har hængt og modnet til perfektion. Derved opnår vi det bedste resultat. Grisen slagtes, når den er klar til det, ikke kun, når der er mangel på en udskæring.

Yderligere information

Vægt 300 g
Vælg pakkestørrelse

300 g = 120,-, 600 g = 175,- SPAR 65,-, 1,5 kg = 395,- SPAR 205,-

Opskrift på Presa med polenta

Presa med polenta

2 personer

Tag presaen af gris (300 gram i en pakke) ud af køleskabet ½-1 time før tilberedning og skær evt. puds fra. Krydder med salt og peber.

Polenta:

175 gram polenta majsmel (læs på posen, hvor meget væske/polenta der skal bruges, for det kan variere fra mærke til mærke).

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

Citronskal af 1 økologisk citron

750 gram sødmælk

1 bouillonterning efter smag (jeg brugte et bæger af Knorrs flydende hønsebouillon).

75 gram revet parmesanost

Olivenolie

En klat smør

Salt & peber

Snit skalotteløg og hvidløg i små tern og svits ved lav varme i olie og en klat smør. De må ikke tage farve, for så bliver hvidløgene bitre. Efter et par minutter tilsættes mælk og bouillon, og det varmes op til lige inden kogepunktet.

Mens mælken varmes op, steger du kødet på en meget varm pande med olivenolie på og steg kødstykkerne ca. 3-4 minutter på hver side. Mens kødet hviler på et spækbræt ca. 6-8 minutter, færdiggøres polentaen.

Når mælken er varmet op, tilsættes polentamajsmelet, mens du pisker godt i gryden med et piskeris. Læs på posen, hvor lang tid den skal have – det er individuelt alt efter mærke. Når den er glat, tilsættes osten og evt. lidt ekstra mælk, hvis den er for tyk. (Den tykner meget hurtigt, når den køler af).

Smag polentaen til med salt og peber og anret den på tallerkener toppet med revet citronskal.

Servér med presaen skåret i skiver modsat kødets fibre.

Velbekomme!