Her kan du virkelig gå i gang med en kæmpe buffalo wing… Kalkunvingerne vejer 400-500 gram og er ekstremt magre og smagfulde. Er det lige i overkanten, så tilbered vingerne med grøn salat, coleslaw, kartoffelmos, ris eller forskellige dip- og dyppesaucer. Mulighederne er mange så der er noget for enhver smag. Se også vores venner fra Gothenborgs forslag på kalkunsandwich herunder.
Kalkunerne kommer fra racen sort bronze fra prægtige og grønne omgivelser i Midtjylland. De er eminente til at fouragere i det fri og finde føde på de grønne marker og i skovbunden. De vokser langsomt og opbygger derfor en muskelmasse, der gør kødet ekstremt magert og meget, meget smagfuldt.
Yderligere information
Vægt
4500 g
Hyldeblomst braiserede kalkunvinger i frisk sommersandwich
Dette er en virkelig lækker sandwich, som både kan serveres på skovtur og for gæster.
6 personer
Ingredienser:
Hyldeblomst braiserede kalkunvinger (Skal trække i lage natten over):
– 2 kalkunvinger
Lage:
– 4 dl hyldeblomst saft
– 6 dl hvidvin
– 8 dl vand
– 100 g salt
– 125 g sukker
– 1 citron i kvarte
– 2 løg i kvarte
– Timian
– Rosmarin
Focaccia (sandwichbrød):
– 20 g gær
– 6 dl vand
– 3 dl emmermel (evt. en anden grov meltype)
– 5 ½ dl hvedemel
– ½ dl havregryn
– 2 tsk honning
– 1 dl olivenolie
– Rosmarin
– Flagesalt
Coleslaw:
– ca. ½ rød spidskål
– 2 gulerødder
– 3 spsk. skyr
– 1 tsk mayonnaise
– Citronsaft
– Salt og peber
– Frisk hakket basilikum
Fremgangsmåde:
Hyldeblomst braiseret kalkunvinger:
Dag 1:
Opløs salt og sukker i 4 dl hvidvin, hyldeblomstsaft og vand
Kom derefter resten af ingredienserne til lagen i.
Hæld lagen over kalkunvingerne og stil det på køl i 1-1 ½ døgn.
Dag 2:
Tag kalkunvingerne op ad lagen og læg dem i et ildfast fad. Gem lagen!
Tag 3 dl af lagen fra og hæld resten over vingerne sammen med 2 dl hvidvin.
Stil fadet i ovnen ved 200 grader i 30 minutter, så kalkunvingerne brunes af.
Skru ned til 120 grader og lad vingerne stege i 4-5 timer. Dette vil gøre dem godt møre.
Focaccia-brød:
Opløs gæren i vand og tilsæt honning og olivenolie.
Tilsæt melet lidt af gangen, indtil dejen har en konsistens som tyk havregrød.
Lad dejen stå tildækket i skålen en halv time.
Fordel dejen i to rugbrødsforme, og lad den stå tildækket i endnu en halv time.
Pensl overfladen af dejen med olivenolie og stik huller i dejen med en våd finger.
Drys med frisk rosmarin og flagesalt og stil brødene i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Coleslaw:
Snit spidskålen fint og riv gulerødderne groft.
Bland gulerod og spidskål med skyr og mayonnaise.
Smag til med citronsaft, salt, peber og basilikum.
Servering:
Pluk kødet af vingerne. Del brødet i 6 stykker, skær det op og kom rigeligt med coleslaw på bunden af focacciaen.
Top med kalkunkødet og luk focacciaen med toppen.
1
Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. De hjælper os med at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside, og giver os mulighed for at tilpasse og forbedre indholdet og din brugeroplevelse.
Vi og vores partnere bruger information, der indsamles gennem cookies og lignende teknologier, til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside, analysere, hvordan du bruger den, og til markedsføringsformål. Da vi respekterer dit privatliv, kan du vælge ikke at tillade nogle typer cookies. Men hvis du blokerer for nogle typer cookies, kan det påvirke din oplevelse af hjemmesiden og de services, vi kan tilbyde. I nogle tilfælde deles data indsamlet fra cookies med tredjeparter til analyse- eller markedsføringsformål. Du kan udøve din ret til at optræde ud af denne deling når som helst ved at deaktivere cookies.
Disse cookies og scripts er nødvendigt for at webstedet kan fungere, og kan ikke slås fra. De er normalt kun indstillet som respons på handlinger foretaget af dig, der udgør en anmodning om tjenester, såsom indstilling af dine privatlivsindstillinger, log ind eller udfyldning af formularer. Du kan indstille din browser til at blokere eller advare dig om disse cookies, men nogle dele af webstedet vil så ikke fungere. Disse cookies gemmer ikke nogen personligt identificerbare oplysninger.
Analyse
Disse cookies og scripts tillader os at tælle besøg og trafikkilder, så vi kan måle og forbedre ydeevnen af vores websted. De hjælper os med at vide, hvilke sider der er de mest og mindst populære og se, hvordan besøgende bevæger sig rundt på webstedet. Alle oplysninger, som disse cookies indsamler, er samlet og derfor anonym. Hvis du ikke tillader disse cookies og scripts, vil vi ikke vide, når du har besøgt vores websted.
Indlejrede videoer
Disse cookies og scripts kan sættes gennem vores hjemmeside af eksterne video hosting-tjenester som YouTube eller Vimeo. De kan bruges til at levere videoindhold på vores hjemmeside. Det er muligt for videoleverandøren at opbygge en profil af dine interesser og vise dig relevante annoncer på denne eller andre hjemmesider. De gemmer ikke personlige oplysninger direkte, men er baseret på at identificere din browser og internetenhed unikt. Hvis du ikke tillader disse cookies eller scripts, er det muligt, at indlejret video ikke fungerer som forventet.
Marketing
Disse cookies og scripts kan sættes gennem vores website af vores annoncører. De kan bruges af disse virksomheder til at opbygge en profil af dine interesser og vise dig relevante annoncer på andre websteder. De gemmer ikke direkte personlige oplysninger, men er baseret på unik identifikation af din browser og internet enhed. Hvis du ikke tillader disse cookies og scripts, vil du opleve mindre målrettet annoncering.
Facebook Advanced Matching
Avanceret Matching fra Facebook kan forbedre attributering af annoncer og konverteringssporing. Det kan hjælpe os med at nå bedre målrettede brugerdefinerede målgrupper gennem vores annoncer. Når det er muligt, vil vi dele med Facebook hashede oplysninger som dit navn, telefon, e-mail eller adresse.
Facebook CAPI
Facebook Conversion API-hændelser (CAPI) hjælper os med bedre at forstå, hvordan du interagerer med vores websteder. De giver os mulighed for at måle vores annoncers indvirkning på webstedets konverteringer, og de forbedrer målretning af annoncer gennem brugerdefinerede målgrupper. Når det er muligt, deler vi muligvis med Facebook oplysninger som navn, e-mail, telefon, adresse.