Økologisk Kalkunvinge 🇩🇰 Frost Min. 4000 G
Loading...

Økologisk Kalkunvinge 🇩🇰 Frost Min. 4000 G

Mager & smagfuld kalkunvinge fra dansk, økologisk bronzekalkun.

kr. 495

9 på lager

Loading...

Økologisk kalkunvinge fra dansk bronzekalkun

Her kan du virkelig gå i gang med en kæmpe buffalo wing… Kalkunvingerne vejer 400-500 gram og er ekstremt magre og smagfulde. Er det lige i overkanten, så tilbered vingerne med grøn salat, coleslaw, kartoffelmos, ris eller forskellige dip- og dyppesaucer. Mulighederne er mange så der er noget for enhver smag. Se også vores venner fra Gothenborgs forslag på kalkunsandwich herunder.

Kalkunerne kommer fra racen sort bronze fra prægtige og grønne omgivelser i Midtjylland. De er eminente til at fouragere i det fri og finde føde på de grønne marker og i skovbunden. De vokser langsomt og opbygger derfor en muskelmasse, der gør kødet ekstremt magert og meget, meget smagfuldt.

Yderligere information

Vægt 4500 g

Hyldeblomst braiserede kalkunvinger i frisk sommersandwich

Dette er en virkelig lækker sandwich, som både kan serveres på skovtur og for gæster.

6 personer

Ingredienser:

Hyldeblomst braiserede kalkunvinger (Skal trække i lage natten over):
– 2 kalkunvinger

Lage:
– 4 dl hyldeblomst saft
– 6 dl hvidvin
– 8 dl vand
– 100 g salt
– 125 g sukker
– 1 citron i kvarte
– 2 løg i kvarte
– Timian
– Rosmarin

Focaccia (sandwichbrød):
– 20 g gær
– 6 dl vand
– 3 dl emmermel (evt. en anden grov meltype)
– 5 ½ dl hvedemel
– ½ dl havregryn
– 2 tsk honning
– 1 dl olivenolie
– Rosmarin
– Flagesalt

Coleslaw:
– ca. ½ rød spidskål
– 2 gulerødder
– 3 spsk. skyr
– 1 tsk mayonnaise
– Citronsaft
– Salt og peber
– Frisk hakket basilikum

Fremgangsmåde:

Hyldeblomst braiseret kalkunvinger:

Dag 1:

Opløs salt og sukker i 4 dl hvidvin, hyldeblomstsaft og vand
Kom derefter resten af ingredienserne til lagen i.
Hæld lagen over kalkunvingerne og stil det på køl i 1-1 ½ døgn.

Dag 2:

Tag kalkunvingerne op ad lagen og læg dem i et ildfast fad. Gem lagen!
Tag 3 dl af lagen fra og hæld resten over vingerne sammen med 2 dl hvidvin.
Stil fadet i ovnen ved 200 grader i 30 minutter, så kalkunvingerne brunes af.
Skru ned til 120 grader og lad vingerne stege i 4-5 timer. Dette vil gøre dem godt møre.

Focaccia-brød:

Opløs gæren i vand og tilsæt honning og olivenolie.
Tilsæt melet lidt af gangen, indtil dejen har en konsistens som tyk havregrød.
Lad dejen stå tildækket i skålen en halv time.
Fordel dejen i to rugbrødsforme, og lad den stå tildækket i endnu en halv time.
Pensl overfladen af dejen med olivenolie og stik huller i dejen med en våd finger.
Drys med frisk rosmarin og flagesalt og stil brødene i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

Coleslaw:

Snit spidskålen fint og riv gulerødderne groft.

Bland gulerod og spidskål med skyr og mayonnaise.

Smag til med citronsaft, salt, peber og basilikum.

Servering:

Pluk kødet af vingerne. Del brødet i 6 stykker, skær det op og kom rigeligt med coleslaw på bunden af focacciaen.

Top med kalkunkødet og luk focacciaen med toppen.