Røget guanciale af dansk økologisk gris
Guanciale, kendt fra Italien, er en form for saltet og tørret kød lavet af svinekæber med svær – i denne version har vi også røget den. Hos Kødbilen er Guanciale naturligvis fra 100% dansk økologisk fritgående gris, født, opvokset og slagtet i Danmark. Kødet bruges ofte i pastaretter såsom pasta all’amatriciana og pasta alla gricia, men vi kender det bedst som et vigtigt ingrediens i den berømte italienske pasta Carbonara. Guanciale bruges normalt i stedet for pancetta eller bacon, da det giver en unik smag og tekstur til disse retter.
Det røgede kød, skæres normalt i små terninger og steges, indtil det er sprødt og frigiver sin smagfulde fedt. Dette fedt bruges som en smagsfuld base for retterne, og de sprøde guanciale-terninger tilsættes senere som en velsmagende garniture.
Vi kan klart anbefale at prøve guanciale, i stedet for f.eks. pancetta eller bacon, for at opleve den originale smag.
Kødbilen har valgt at fryse det økologiske svinekød ned, når grisen har hængt og modnet til perfektion. Derved opnår vi det bedste resultat. Grisen slagtes, når den er klar til det, ikke kun, når der er mangel på en udskæring.