Opskrifter & Stegetips
Dansk løsgående økologisk ung-okse
Oksemørbrad – Hurtig version
- Brun på pande/gryde i rigeligt smør.
- Sæt herefter i forvarmet ovn på en rist ved 180 grader varmluft til kernetemperatur er 53 grader (20-30 minutter afhængig af størrelse).
- Hviletid 20 minutter under viskestykke.
- Klar til servering.
Oksemørbrad – Lang version
- Brun på pande/gryde i rigeligt smør.
- Sæt herefter på en rist i 80 grader forvarmet almindelig ovn i 1 time.
- Skru ned til 60 grader i 3 timer.
- Behøver ikke hviletid.
- Klar til servering.
Oksefilet, Culotte, Entrecote, Tyndsteg, Cuvette
– Hurtig version
- Rids fedtet og gnid salt samt ønskede krydderier i.
- Brun på pande/gryde med fedtsiden først i smør – eller i ovnen på grill i 15 minutter.
- Skru ned til 180 grader varmluft indtil den rammer en kernetemperatur på 53 grader (20-45 minutter afhængig af størrelse).
- Hviletid 25 minutter under viskestykke.
- Klar til servering.
Oksefilet, Culotte, Entrecote, Tyndsteg, Cuvette
– lang version
- Rids fedtet og gnid salt samt ønskede krydderier i.
- Brun på pande/gryde med fedtsiden først i smør – eller i ovnen på grill i 15 minutter.
- Sæt herefter i almindelig ovn ved 130 grader til kernetemperatur er 50 grader.
- Skru ovnen ned til 60 grader og lad den stå 3-12 timer (kan ikke få for lang tid).
- Behøver ikke hviletid.
- Klar til servering.