Her finder du Danmarks nok bedste tilbud på steaks og bøffer.

En god bøf fåes i et utal af varianter men kendetegnende er at det et GODT STYKKE oksekød, på min. 200 gram og ca. 3 cm tyk. Kødbilen er efterhånden blevet landskendt for vores stodder steaks og vi har et utal af andre særligt udvalgte steaks, hvad end du er til økologisk, økoistisk eller Lux-bøffer fra Danmarks bedste fritgående kødkvæg.

Aktiv 1

Steak

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

SÅDAN STEGER DU DIN STEAK?

Lørdag aften, vi har købt Danmarks nok bedste bøffer på Kødbilen og så vil vi gerne sikre os at bøffen får den helt perfekte smag og look. Så hvordan gør vi så det ?

Høj marmorering giver en bedre bøf

Det er bøffens marmorering der sørger for at bøffen bliver både mør og saftig. Så sørg for en høj marmorering så er du allerede et skridt nærmere den perfekte bøf. Hvis du selv skærer din bøf så sørg for at den vejer min. 200 gram. Bøffen skal steges ved rumtemperatur. Dvs. du skal ikke tage direkte fra køleskabet ned på panden men lade den hvile i min. 20 min. inden du steger den.

Steg bøffen rød, medium, rosa eller gennemstegt

Når bøffen er klar til stegning kan du tilsætte krydderier – og vær ikke nærig her…  Vær heller ikke nærig med temperaturen, der skal skrues op for fuld hammer. Tilsæt olie og steg bøffen 30-45 sek. på hver side, hvorefter du skruer ned for blusset og steger bøfferne på hver side indtil bøffen har den farve du ønsker. Da bøffen jo ikke er gennemsigtig kan det selvfølgelig være svært at vurdere. Derfor denne “tommelfinger-regel”:

– Hænderne op af lommen og saml tommel- og pegefinger👌. Før dem hen til puden under tommelfingeren på den modsatte hånd og mærk hvordan “puden” føles. Hvis bøffen føles på samme måde er bøffen rød.

– Behold tommelfinger og pegefinger samlet og brug pegefingeren på den modsatte hånd til at trykke på “puden” under tommelfingeren. Føles bøffen sådan? Så er den medium-stegt.

– Skal bøffen være rosa, samler du nu tommelfinger og ringefinger og bruger den anden hånds pegeinger ti lat mærke under “puden” på tommelfingeren. Denne følelse er en rosa bøf.

– Hvis du istedet samler tommelfinger og lillefinger og trykker med den modsatte hånds pegefinger under “puden” kan du mærke hvordan en gennemstegt well-done bøf mærkes.

Slut med “finger-gymnastikken” – lad bøffen hvile på panden lige så længe som den var på panden – og så er der serveret :-)

Aktiv 1

Forslag til dig

Aktiv 1

Ugens mest populære