Økologisk Svineflomme 2 x 1000 g 🇩🇰 Frost
Loading...

Økologisk Svineflomme 2 x 1000 g 🇩🇰 Frost

Økologisk svineflomme til mormors hjemmelavede fedt med fedtegrever.

Kødbilen har valgt at fryse det økologiske svinekød ned, når grisen har hængt og modnet til perfektion. Derved opnår vi det bedste resultat. Grisen slagtes, når den er klar til det, ikke kun, når der er mangel på en udskæring.

2 x ca. 1 kg.

En del af tilbuddet “Kødpakker”.

kr. 100

Loading...

Dansk økologisk svineflomme fra frilandsgrise

Vores økologiske svineflomme inviterer dig ind i en verden af nostalgiske smagsoplevelser. Dette produkt er mere end blot en ingrediens; det er en tidsrejse til mormors køkken, hvor kærlighed og tradition var de vigtigste krydderier.

Hver pakke af vores svineflomme repræsenterer det fineste fra dansk landbrug. Økologisk og bæredygtigt opdrættet, sikrer vi en ren og naturlig smag uden kunstige tilsætningsstoffer.

Vores svineflomme er nøglen til autentiske danske delikatesser som flæskesteg, rullepølse, og hjemmelavet pølser. Også ideel til at lave mormors legendariske hjemmelavede fedt med fedtegrever.

Med vores danske økologiske svineflomme får du ikke kun en ingrediens, men en hel oplevelse. Oplev den rigdom og dybde, som ægte dansk svineflomme kan tilføre dine retter, og mærk forskellen i hver bid.

Kødbilen har valgt at fryse det økologiske svinekød ned, når grisen har hængt og modnet til perfektion. Derved opnår vi det bedste resultat. Grisen slagtes, når den er klar til det, ikke kun, når der er mangel på en udskæring.

Yderligere information

Vægt 2000 g

Opskrift med flomme

Fedtegrever og hjemmelavede pommes frites

2 personer

  • 1 kg økologisk flomme af gris

Pommes frites:

  • 2 store bagekartofler
  • Vand
  • Eddike
  • Salt

Skræl 2 store bagekartofler og skær dem i 1 x 1 cm tykke pommes frites. Kog dem i saltet vand med ca. ½ dl eddike efter egen smag. Jeg brugte en estragoneddike. Tag dem op af vandet og læg dem til afkøling i køleskabet minimum 1 time, mens du gør din flomme klar.

Din optøede flomme skæres i tern af ca. 2 x 2 cm. Hvis du oplever hinder, når du skærer den i tern, fjernes disse.

Læg ternene i en gryde med låg og smelt dem ved medio varme indtil fedtet er smeltet (tager ca. 40 minutter), og der kun er gyldne fedtstykker tilbage, som kan nydes som fedtegrever oven på en lækker rugbrødsmad med leverpostej eller som knas på tatar.

Tag fedtstykkerne op med en hulske og læg dem på en tallerken med køkkenrulle.

Hvis stykkerne er for store, kan du hakke dem mindre med en kniv. Gem dem i en lufttæt boks og nyd dem på dagen eller dagen efter som nævnt ovenfor i eksemplerne. Boksen skal ikke i køleskabet, da de så risikerer at blive bløde.
Gem resten af fedtet til at stege f.eks. and i eller som her hjemmelavede pommes frites. Fedtet kan også afkøles og hældes i et patentglas og nydes som fedt på rugbrød til julebordet.

Varm fedtet op til 180 grader og læg de afkølede forkogte pommes frites i olien. Fritér til de er gyldne og læg dem på køkkenrulle for at suge det overskydende fedt. Drys med flagesalt og evt. friskrevet trøffel.

Nydes til en lækker bøf eller andre godter fra Kødbilen.

Velbekomme!