Økologisk oksefedt/talg fra danske ung-okser
Oksefedtet kan tåle høje varmegrader uden at miste smag. Her får du økologisk talg/oksefedt fra danske, fritgående dyr i allerbedste kvalitet. Talg har en mere særpræget smag end almindelige fedtstoffer til madlavning som olivenolie, vegetabilsk olie eller smør. Oksefedtet er meget drøjt og derfor perfekt til stegning af dine Kødbilen-bøffer, fedtegrever eller saucer.
Delikatessen til alle Carnivor diæter! Se med i fanen herover, hvis du også skal imponere ved frokostbordet med hjemmelavede fedtegrever og fedt – til julebordet eller julestegningen – eller luksus til hverdagen.
Fedtegrever og fedt til julebordet eller til julestegningen
Opskrift på fedtegrever og fedt til julebordet eller til julestegningen med talg af ungokse
1,6 kg økologisk talg af ungokse
- Tø talgen op 1 døgn før brug i køleskabet.
- Din optøede talg skæres i tern af ca. 2 x 2 cm.
- Læg ternene i en stor gryde eller dyb sauterpande med låg og smelt dem ved medio varme, indtil fedtet er smeltet (tager ca. 40-60 minutter), og der kun er gyldne fedtstykker tilbage, som kan nydes som fedtegrever oven på et lækkert stykke rugbrød med kogte kartoffelskriver, mayonnaise og karse eller som knas på tatar. Sigt fedtstykkerne fra det flydende fedt og læg dem på en tallerken med køkkenrulle til afkøling.
- Hvis stykkerne er for store, kan du hakke dem mindre med en kniv. Gem dem i en lufttæt boks og nyd dem på dagen eller dagen efter som nævnt ovenfor i eksemplerne. Boksen skal ikke i køleskabet, da de så risikerer at blive bløde.
- Hæld fedtet i et patentglas og lad det køle lidt af på køkkenbordet, inden det sættes i køleskabet.
Brug fedtet til at stege gode julesager i som f.eks. and eller medister. Eller brug det på det stykke rugbrød under pålæg som nævnt ovenfor. Fedtet har en holdbarhed på 12-18 måneder i køleskabet.
Velbekomme!