Osso Buco 🇩🇰 Frost
Loading...

Osso Buco 🇩🇰 Frost

Osso Buco er det hul, hvor marven sidder og netop giver Osso Buco sin helt fantastiske smag.

Spar 280,- ved køb af 5 kg.

Loading...

Luksus Osso Buco fra dansk fritgående kødkvæg

Osso Buco er det hul, hvor marven sidder og netop giver Osso Buco sin helt fantastiske smag. Osso Buco er en traditionel Italiensk simreret, som specielt er populær hen af efteråret og vinteren. Retten inkluderer, udover Osso Buco af skank, ofte rodfrugter og serveres med kartoffelmos, hele kartofler eller kartofler i fad.

Osso Buco opskrift á la Kødbilen

(til 4 personer)

  • 4 skiver Osso Buco af okseskank
  • 4 gulerødder
  • 2 løg
  • 4 dl piskefløde
  • 1 del créme fraiche
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 100 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl bouillon
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. aromat krydderi
  • 1 tsk. herbes de Provence (fransk tørrede krydderurter)
  • Salt
  • Peber

Først lukkes okseskank-skivernes porer på en meget varm pande. Derefter smelter man smør på panden og bruner kødet kraftigt på begge sider. Under stegningen krydres med salt, peber, herbes de Provence, aromat og presset hvidløg, ligesom de skiveskårne gulerødder og løg får lov til at stege med.

Når kødet er brunet, tages det og urterne op af panden, som nu koges af med fløde, créme fraiche, vand, bouillon og tomatpuré. Når saucen har samlet sig, lægges kød og urter i et ildfast fad, og saucen hældes over. Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i 2-3 timer, til kødet er helt mørt. Hvis man vil sikre sig, at det meste af kødsaften bliver i kødet, skal kogetiden i ovnen helst foregå under låg.

Hvis kødoverfladen skal blive sprød, så gives kraftig overvarme de sidste 20-25 minutter.

Til kødet kan serveres kartofler i fad. De store bagekartofler skrælles og skæres i tynde skiver. De lægges lagvis i et ildfast fad blandet med et fintsnittet stort løg. Der drysses med salt, peber, lidt aromat og igen lidt herbes de Provence. Endelig lægges smørklatter over kartoflerne, og der hældes 2 dl mælk i fadet. Kartoflerne skal steges i ovnen i ca. 45 minutter.

Til retten kan desuden serveres en salat efter smag.

Yderligere information

Vægt N/A
Vælg pakkestørrelse

1 kg = 175,-, 2 kg = 295,- (2 x ca. 1 kg) SPAR 55,-, 5 kg = 595,- (5 x ca. 1 kg) SPAR 280,-