material-

Gratis levering

I hele Danmark (brofast)

et-}

Leveringstid

2-3 HVERDAGE

material-

Kontakt

Kødbilen

fa-

Det bedste kød

Den billigste pris

Opskrifter & Stegetips – Dansk økologisk svinekød

Opskrift på økologiske svine nøgleben

Opskrift på økologisk svineskank

Opskrift på økologisk svine porchetta

  • Nøglebenen brunes på grillen.
  • Derefter i en gryde med vand, salt, laurbær, nelliker, peber, løg, hvidløg og gulerødder.
  • Småsimre i ca. 1 times tid.
  • Derefter sies vandet/suppen, som koges ind og jævnes til sovs. Benene kommes i ovnen/grillen til de er helt møre.
  • Noget af kogevandet kan gemmes til brug som en grundsovs til mange ting.
  • Hvis man vil pifte det hele op, så pensles benene inden de kommer i ovn/grill med en hjemmelavet BBQ marinade der består af ketchup, teriaki, brun farin/honning, Tabasco-sauce/chiliflager, løgpulver, sennepspulver.

“Nammenam, den sidder lige i skabet. Man kan evt. flå/rive kødet af benene og kommer det i en burgerbolle. Men jeg kan bedst lide at gnave det af.”

Opskrift fra Ole Gynther Heibøll Sørensen – vinder af facebook konkurrence den 26/8-2018 for bedste opskrift

  • Rids sværet grundigt og gnid med salt (kan med fordel gøres dagen inden).
  • Skanken sættes i ovn ved 250 grader indtil sværen skiller. Når det er sket, skrues varmen ned på 150-125 afhængig af hvor lang tid man har.
  • Der kommes gulerødder, løg, porre, hvidløg ved. En kombination eller enkelte ting, afhængig af hvad køleskabet indeholder.
  • Der kommes vand ved og en form for alkohol – vin/øl – eller hvad du har stående.
  • Man lukker ovnen og glemmer alt om skankene indtil 3-4 timer senere, hvor man hælder væsken fra og reducerer til sovs (skum det værste fedt fra) skanken får nu fuld hammer med varme og grill for at give sprød svær.

Drop ovnen og gør det på grill over indirekte varme. Husk da at der løber meget fedt fra svinet, så husk at tømme fedtbakken.

Opskrift fra Rasmus Juhl Mikkelsen – vinder af facebook konkurrence den 13/8-2018

  • Svær på svineslaget ridses og smøres godt i salt.
  • Slaget vendes så kødsiden er opad og drysses med salt, brødkrumme og rigeligt af ens favorit krydderurter og krydderier (personlig favorit er persille, rosmarin, citronskal, hvidløg, hk løg, knust korianderfrø og grisens bedste ven fennikelfrø).
  • Slaget rulles og snøres op så rullen har så ens tykkelse som man nu kan.
  • Grilles enten på rotisserie, indirekte kul eller ovn til sværen er sprød (grisen bliver bedst, hvis man vender undervejs for ens stegning)

“Smager ligesågodt kold dagen efter i lækker sandwich”

Opskrift fra Rasmus Ellehauge Hansen – vinder af facebook konkurrence den 31/8-2018 for bedste opskrift på Porchetta

Opskrifter & Stegetips – Dansk fritgående økologisk ung-okse

Oksemørbrad – den hurtige version

Oksemørbrad – langtidsstegt version

Oksefilet, Culotte, Entrecote, Tyndsteg, Cuvette
– den hurtige version

  1. Brunes på pande/gryde i rigeligt smør
  2. Sættes herefter i forvarmet ovn på en rist ved 180 grader varmluft til kernetemperatur på 53 grader. Det tager 20-30 min. afhængig af størrelse)
  3. Hviletid 20 min. under viskestykke
  4. Klar til servering
  1. Brunes på pande/gryde i rigeligt smør
  2. Sættes herefter i 80 grader alm. ovn på en rist i 1 time, derefter ned til 60 grader i 3 timer
  3. Behøver ikke hviletid
  4. Klar til servering
  1. Rids fedtet og gnid salt samt ønskede krydderier i
  2. Brunes på pande/gryde med fedtsiden først i smør – eller i ovnen på grill i 15 min.
  3. Skru ned til 180 grader varmluft til den rammer kernetemperatur på 53 grader (Det tager 20-45 min. afhængig af størrelse)
  4. Hviletid 25 min. under viskestykke
  5. Klar til servering

Oksefilet, Culotte, Entrecote, Tyndsteg, Cuvette
– langtidsstegt version

  1. Rids fedtet og gnid salt samt ønskede krydderier i
  2. Brunes på pande/gryde med fedtsiden først i smør – eller i ovnen på grill i 15 min.
  3. Sættes herefter i almindelig ovn ved 130 grader til kernetemperatur på 50 grader
  4. Skru derefter ovnen ned til 60 grader, og lad den stå 3-12 timer (den kan ikke få for lang tid)
  5. Behøver ikke hviletid
  6. Klar til servering

Kundernes opskrifter på kødretter fra Kødbilen

Send os din bedste opskrift. Vi holder løbende konkurrence på vores facebookside og hører også meget gerne fra jer her med jeres yndlingsopskrifter, som I kan dele med Kødbilens andre kunder.

Hvad er din bedste opskrift?

Vi hører altid meget gerne fra jer med forslag og opskrifter. Smid din bedste opskrift på en ret med Kødbilens økologiske kød i kommentarfeltet nedenfor.

28 Kommentarer

  1. hindsboel1

    Jeg mangler opskrift på tilberedning af Bavette, da jeg aldrig har prøvet Bavette før

    Svar
    • Slagtermester Morten

      Steges hårdt på begge sider i 5-8 min.

      hviletid ca. 10 min

      Husk at skærer på kryds af fibrene

      Mvh

      Morten

      Svar
  2. Lene Hindsbøl

    Hej Morten.
    Jeg kunne godt tænke mig, at prøve Bavette, men er på bar bund mht. tilberedning f.eks. på grill😱. Har du en god opskrift?
    På forhånd tak.

    Med venlig hilsen
    Lene Hindsbøl
    Duevang 24
    4632 Bjæverskov

    Svar
    • Slagtermester Morten

      Hej Lene

      De skal steges/grilles ved hård varme på begge sider 5-7 min

      Derefter skal de hvile i 15-20 min

      Husk at skærer på tværs af fibrene

      Morten

      Svar
      • Jeanet Andersen

        Hej morten
        Jeg købte en pakke med bevetta i går ved kødbilen i Nykøbing F
        Hvilken krydderi kan jeg bruge ??
        Og hvor lang tid skal den stege på gas gril og temperatur ????

        Jeg har købt rigtig meget ved jeres bil og yderlig har jeg fået overtalt jeres mand til at komme hver fredag på vores campingplads
        Jeg har mega meget ros til jeres kød

        Svar
        • Slagtermester Morten

          Hej Jeanet

          Dejligt at du kan lide vores kød:-)

          Du kan bruge alle krydderier

          Du kan evt. lave en marinade.. Jeg griller den 6-8 min på hver side på direkte høj varme

          Hviletid på et skærerbræt ca. 15 min

          Husk at skærer mod fibrene

          Mvh

          Morten

          Svar
  3. Christian

    Købte Lux Cuvette fra kødkvæg. Gav den 7 timer i Sous Vide ved 54 grader. Derefter brunet kort på grillen. Smør mørt kød med super smag. Det bliver ikke sidste gang.

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Modtag tilbud på kød

Tilmeld nyhedsbrevet og få tilbud på kød et par gange om ugen.

Tjek din inbox og godkend tilmeldingen!

X