Om Kødbilen

Kødbilen er et koncept, der er startet af slagtermester Morten Holm. Målet er at hæve kvalitetsniveauet af kød i Danmark. Hvorfor spise malkeko, når der er kødkvæg i landet?

Jeg er selv slagtermester og min vision har været at få flest muligt danskere til at smage mit gode kød. Det søger jeg for gennem min webshop og ved at være aktiv på gaderne med Kødbilen. Jeg ønsker at gøre det nemt og at møde mine kunder, der hvor de er – på arbejdspladsen, markedspladsen, online osv.

Uden fordyrende mellemled er det muligt for mig at sælge det bedste kød til den billigste pris. Hovedkonceptet er, at der kun sælges hele udskæringer til folk, så de selv kan behandle kødet efterfølgende, og det er netop det, der gør, at man kan spare så mange penge – ingen ekstraudgifter i form af ekstra arbejdstimer. Hele udskæringer betyder for dig, at det er de reele muskler og altså ikke diverse afpuds. Det gør det nemt og billigt – og alle kan være med.

De økologiske dyr fodres naturligvis med økologisk foder. Alt kødet er fra fritgående danske dyr, dvs. dyrene går 100% under åben himmel med familien. Derved bliver de mindre syge og skal ikke have medicin. Og det er derfor den allerbedste kvalitetskød leveret i samarbejde med mine specielt udvalgte danske landbrug.

Afslutningsvis skal serviceniveauet til top – Derfor altid gratis levering og rådgivning – jeg er jo slagtermester – så spørg endelig. Jeg kan altid fanges på min mail, telefon eller over facebook.

Det handler om oplevelser – ikke kun om kød.

Med venlig hilsen
Slagtermester Morten Holm

FAQ – Ofte stillede spørgsmål til Kødbilen

Vi er en lille virksomhed, hvis hovedformål er at sælge Danmarks bedste kød til Danmarks bedste priser. Derfor har vi også meget lav bemanding og omkostninger til eks. administration – kun derved kan vi HOLDE PRISERNE SÅ LANGT NEDE SOM VI GØR :-). Du kan formentlig finde svaret på flere af dine spørgsmål nedenfor.

Hvorfor vælge økologisk kød?
Kødbilen sælger primært økologisk ungokse. Økologiske ungokser er sat i verden med det formål at blive til kød. Kvierne og studerne slagtes efter 30 måneder, så vi opnår en helt exceptionel mørhed og smag. Nok Danmarks bedste mørhed og smag!

Økologisk kød er ikke en kvalitetsbetegnelse. Men økologisk kød er et aktivt valg om ikke at spise kød fra dyr, der er opvokset med medicin, såsom hormoner og antibiotika, for at effektivisere produktionen af kød.

Dyrene går løst og græsser og fodres derudover med økologisk foder, hvis de har behov for mere mad.

Hvad er kødkvæg?
Kødkvæg er forskellige danske kødkvægsracer, som eks. Angus og Hereford. Deres formål i livet er at blive til kød. Kødkvægene går altid frit og spiser græs sammen med deres mor. Derved bliver de mindre syge og skal ikke have medicin. Dyrevelfærden er altså altid helt i top!

Hvorfor sælger Kødbilen dansk kød ?
Kødbilen sælger dansk kød fordi vi har sindsygt hamrende godt kød i Danmark! Vi skal bare være bedre til at vælge det rigtige kød. Og det er præcis det Kødbilen gør og står inde for.

Hvad er der galt med en malkeko?
Kødkvæg er avlet til at give store muskler til kød og de behandles godt og med dette fokus hele livet hos landmanden. Der tænkes meget på dyrevelfærd. Malkekoen er derimod sat i verden for at avle kalve og producere mælk. Det er der ikke noget galt med, men det er et helt andet fokus og Kødbilen sælger IKKE kød fra malkekøer.

Hvilke landmænd opvokser dyrene hos?
Kødbilens kød kommer fra danske landmænd, hvor dyrene går frit. Lovgivningsmæssigt skal både de økologiske dyr og kødkvægsracerne i Danmark have meget plads og kunne gå frit rundt. Økologiske køer skal være på græs mindst 6 lyse timer i 150 af sommerens dage. De skal have adgang til daglig motion hele året, på græsmarker, hvor de afgræsser frisk græs. Så de danske dyr har exceptionelt gode levevilkår.

Hvor køber Kødbilen dyrene og hvor slagtes de?
Kødbilen køber kødet hos forskellige danske slagterier. Vi vurderer og udvælger kødet efter en formkode: vægt, race, alder, form, farve og fedme, …. Hvis kødet lever op til disse krav handler vi med slagteriet.

Hvordan transporteres dyrene?
Dyrene fragtes normalt fra landmanden i Jylland til slagteriet i Jylland eller fra landmanden på Sjælland til slagteriet på Sjælland. Dyrene oplever derfor minimal transporttid og gener på deres sidste rejse mod slagteriet.

Er de fritgående dyr så 100% græsgående og græsspisende?
Man kan skelne mellem fritgående og løsgående dyr. Man kalder dem fritgående, men selvfølgelig går de ikke 100% frit. Så det rigtige ord er løsgående. De går løst på et kæmpe areal – der er hegnet ind.

I USA skelner man mellem Grass Feed, altså græsfodret og Corn Feed, kornfodret. I Danmark har vi sjældent 100% af det ene eller det andet. Kreaturerne er drøvtyggere, der spiser græs, men de har også adgang til foder…. Men eftersom de går på græs – så spiser de primært græs. De får kun foder, hvis de stadig er sultne.

Halalkød
Kødbilen sælger ikke halalkød.

Tager Kødbilen thermokasser retur og værner dermed om miljøet?
Kødbilen anbefaler at I genbruger thermokasserne og vandflaskerne, som I får gratis med på alle leveringer. Vi har ikke et retursystem og vaskeanlæg til at tage disse retur, men thermokasserne kan indleveres hos jeres genbrugsstation, hvor de netop kan håndtere flamingo og sørger for at det bliver genanvendt.

Tilmeld dig Kødbilens nyhedsbrev

* indicates required



Tilmeld dig Kødbilens nyhedsbrev – så går du ikke glip af de bedste tilbud på kød online!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev idag – så går du ikke glip af et godt tilbud i morgen! Ca. to gange om ugen sender vi de bedste og mest populære tilbud til ca. 6.000 loyale kødbilen-kunder. Vil du heller ikke gå glip af et godt tilbud imorgen?

Kødbilen er i konstant udvikling med nye kødprodukter, tilbud og idéer – så sørg for at følge med :-).

Click here to add your own text

X