Er de fritgående dyr så 100% græsgående og græsspisende?

Man kan skelne mellem fritgående og løsgående dyr. Man kalder dem fritgående, men selvfølgelig går de ikke 100% frit. Så det rigtige ord er løsgående. De går løst på et kæmpe areal – der er hegnet ind. I USA skelner man mellem Grass Feed, altså græsfodret og Corn Feed, kornfodret. I Danmark har vi sjældent […]

Hvordan transporteres dyrene?

Dyrene fragtes normalt fra landmanden i Jylland til slagteriet i Jylland eller fra landmanden på Sjælland til slagteriet på Sjælland. Dyrene oplever derfor minimal transporttid og gener på deres sidste rejse mod slagteriet.

Hvor køber Kødbilen dyrene og hvor slagtes de?

Kødbilen køber kødet hos forskellige danske slagterier. Vi vurderer og udvælger kødet efter en formkode: vægt, race, alder, form, farve og fedme, …. Hvis kødet lever op til disse krav handler vi med slagteriet.

Hvilke landmænd opvokser dyrene hos?

Kødbilens kød kommer fra danske landmænd, hvor dyrene går frit. Lovgivningsmæssigt skal både de økologiske dyr og kødkvægsracerne i Danmark have meget plads og kunne gå frit rundt. Økologiske køer skal være på græs mindst 6 lyse timer i 150 af sommerens dage. De skal have adgang til daglig motion hele året, på græsmarker, hvor […]

Hvad er der galt med en malkeko?

Kødkvæg er avlet til at give store muskler til kød og de behandles godt og med dette fokus hele livet hos landmanden. Der tænkes meget på dyrevelfærd. Malkekoen er derimod sat i verden for at avle kalve og producere mælk. Det er der ikke noget galt med, men det er et helt andet fokus og […]

Hvorfor sælger Kødbilen dansk kød ?

Kødbilen sælger dansk kød fordi vi har sindsygt hamrende godt kød i Danmark! Vi skal bare være bedre til at vælge det rigtige kød. Og det er præcis det Kødbilen gør og står inde for.

Hvad er fritgående kødkvæg?

Kødkvæg er forskellige danske kødkvægsracer, som eks. Angus og Hereford. Deres formål i livet er at blive til kød. Kødkvægene går altid frit og spiser græs sammen med deres mor. Derved bliver de mindre syge og skal ikke have medicin. Dyrevelfærden er altså altid helt i top! Ligesom de økologiske dyr har de også adgang […]

Hvorfor vælge økologisk kød?

Kødbilen sælger primært økologisk ungokse. Økologiske ungokser er sat i verden med det formål at blive til kød. Kvierne og studerne slagtes efter 30 måneder, så vi opnår en helt exceptionel mørhed og smag. Nok Danmarks bedste mørhed og smag! Økologisk kød er ikke en kvalitetsbetegnelse. Men økologisk kød er et aktivt valg om ikke […]