Kødbilen om Coronavirus (COVID-19)

Kødbilen tager altid hygiejne og holdbarhed meget seriøst og vi følger naturligvis myndighedernes anvisninger.  

Udbruddet af coronavirus fylder i øjeblikket meget i medierne og i vores alles hverdag. Vi har stor respekt for og bakker op omkring Regeringens udspil den 11/3 om bl.a. ikke at samle folk i store grupper, at arbejde hjemmefra og lukke dagsinstitutioner og selvfølgelig også at vaske hænder og bruge sæbe eller håndsprit, samt ikke at hamstre – heller ikke kød.

Hos Kødbilen følger vi situationen nøje, og du har sikkert mange spørgsmål – også til dine indkøb af kød og andre madvarer. Nedenfor finder du svar på de mest stillede spørgsmål vi har mødt de sidste par dage. Du er naturligvis også meget velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du har spørgsmål omkring kødet eller Kødbilen i forhold til Coronavirussen.

Hvad gør Kødbilen for at sikre at I ikke smitter videre ved håndtering af kødet?

Først og fremmest er der selvfølgelig ingen af os der har været i de berørte smitteområder og dermed har eller skal i karantæne. Dernæst har vi masser af sprit. Vi spritter os selv før og efter vi håndterer varerne. Derudover spritter vi kassen med din ordre inden den sættes ud i bilen der kører den hjem til dig.

Er det sikkert at handle dagligvarer på Kødbilen.dk og over nettet generelt?

Ja! Selvom fragtmanden potentielt er smittet med Coronavirus, vil sandsynligheden for at blive smittet ved at spise de leverede varer være yderst lille. Coronavirus skal ned i luftvejene for at give sygdom og ikke via mave/tarmkanalen. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du vasker hænder, når du har modtaget dine dagligvarer.

Kan man blive smittet gennem et dyr man spiser?

Nej! Coronavirus smitter ikke gennem mad, men via dråber fra host og nys fra smittede personer. 

Kan virussen overleve køl og frost?

Informationerne om hvor længe coronavirus kan overleve i miljøet, er ikke helt entydige p.t. Men generelt kan coronavirus overleve 2-3 døgn ved stuetemperatur, og længere tid ved køletemperatur. Den bliver ikke inaktiveret af frysning. 

Kan man blive smittet med Coronavirus gennem f.eks. plastik eller termobokse?

Forskerne regner pt. med, at Coronavirus, ligesom SARS, kan holde sig i live på overflader som metal, glas og plastik i op til ni dage. Heldigvis kan viruspartiklerne slås ihjel med ganske almindelig håndsprit.

Er kød godt for ens immunforsvar i forhold til at holde Coronavirussen på afstand?

“Især oksekød er en funktionel mad, som optimerer menneskelig vækst, udvikling og sundhed”. Så hvis man er bange for Coronavirus kan det være en god idé at styrke sit immunforsvar ved at spise godt kød. Læs hele studiet her

Vi har fyldt lageret og talt alt op – vi har begrænset lager af nogle varer men masser af kød –  også til de næste 14 dage.

Du kan også altid selv holde dig opdateret her:

Fødevarestyrrelsen

Coronasmitte.dk

Sundhedstyrelsen